See, et sa lapsega kodus oled ei tähenda, et peaksid end koju matma
Pilti kopeerida ei tohi. Kasutusõigus on vaid Minul
Miks paljudel emadel on masendus ja põgenemisvajadus? Kummitavad mõtted, et tahaks magada, üksi olla, midagi ägedat teha ja ilma lasteta. Muudkui sirvime veebis kus ja kes mida teeb, samas tunneme kohe, et meile lüüakse kehva ema tiitel kuklasse kui natuke hingame väljaspool kodu ja ilma lasteta õhku.
Olgu, ma ei poolda väikeste beebide kellegi hoida jätmist ja pidutsemist. Aga ma ka ei löö risti naist, kes tunnikese siiski kodust eemal veedab, sõbrannade juures aega veedab või mõnda ilusalongi külastab. Veidike mudimist ka õlapiirkonnas ei tee paha. See ei ole mingisse klubisse või baari jooksmine ja enese täis rüüpamine. Tunnikese saab hoida beebit isa kes on võrdne emaga, isa võib ka kauem hoida, oleneb beebist. Nt külastasin minagi eile oma sõbrannat, mul küll oli beebi kaasas, aga oli ka ema kaasas. Sõbranna on juhuslikult üks parim fotograaf, juuksur ning maailma armsaim perenaine oma majas. Mina sain oma mõtted ja tunded ilma filtriteta välja voolata lasta, samas sai meist kauneid pilte ja ema sai oma lapselapsega samuti pilte ning ka tegeleda. Minus küll puudub see oskus oma lasteta puhata, sest mõtlen siis terve aja neile, aga ma ei keela endale hingamist ja seda saab ka lapsega koos. Muidu ei saanudki aru kui väga sa oma lapsepõlve õekest igatsesid, kui kehtkel, mil nägin teda oma kodu ukselävel meid ootamas. Siis sain oma rõõmupisarad ruttu ära kuivatada ja beebihälli kallal askeldades kokku võtta. Kas sul on selliseid sõpru? Minul õnneks on ja olen selle eest tänulik tema emale, tänu kellele on mul selline inimene just sellise iseloomu ja kasvatusega nagu ta on.  Aave-Liis Schmidt Photography .
Samuti lähen ma koolitusele. Ka minu võimalus hingata väljaspool kodu, aga kuna ka esimene kord üldse kellegi hoolde kauemaks kui pooleks tunniks oma beebi jätta, siis ka meeletu hirm. Ma ise olen nii oma lapse küljes, et jube kohe. Aga no ma ei saa koju ära ka manduda ja meie elu on ainult meie oma kätes, kui sa midagi ei tee ja kodus seina vahid, siis raha see sisse ei too, targemaks ei tee ja uusi oskusi ei anna. Seega lähen õpin ut, et omada oskust mida alati osata olen tahtnud ja samas võimaldades endale hobi, mis ühtlasi ka raha sisse saab tuua. Kusjuures seda mainides, otsin ma veel ka 1 modelli. 1 on olemas, aga 1 on veel puudu. Kuna see koolitus on üpriski individuaalne, siis julgen öelda, et praaki inimene ei saa. Samuti küsin ma selle eest mitte poole vähem vaid veerandi teenuse hinnast, et katta materjali osalinegi kulu. Kui tead kedagi või tahad ise endale 3 aastat kestvaid kulme karvtehnikas, siis siin ma olen. Kusjuures, mind koolitab selle ime Eestisse toonud naine ja oma ala asjatundja.
Seega ära tunne, et laps on kohustus, mis surub su nurka või koduseinte vahele. Et nüüd võid sa vaid käru lükata ja tissitav mamma olla. Ära näe selles muret, et ei saa koguaeg ringi lipata. Sinu tibu on vaid aasta, tegelikult isegi alla selle selline beebi kes sind rakkes hoiab. Nt 8 elukuust soovitab toitumisspetsialist last öisest söömisest võõrutada, seega saad sa juba täit und magada. Sul on ju palju vaba aega, võta kõhukott ja laps, sõida auto, bussi, rongi või millega iganes, kuhu iganes ja naudi.
Oi.. muidugi teen ma ka loosi ja üht loosi oma käsitöö osas ma ka juba jagan. :) kliki siia Lutikett/närimiskett/närmislelud, täida juhised ja võida.
Kasutaja Lutikett/närimiskett/närmislelud foto.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Armastuskiri

Tasuta nänni ja natuke raha!

Natuke titejuttu. Platsenta emaka eesseinas.