Beebi liigutab kõhus! Mida tunnen, kuidas on, ootused, ärevus, Malluka eeskuju

Armas aeg on see kui laps hakkab liigutama. Üleüldse on need armsad asjad kokku langenud, sest kaunis ilm, saabuvad jõulud, lähenev lapse sünnipäev, isadepäev ja kõik muu, mis heldimust tekitab pöörab mu tähelepanu beebile veel enam. No ja siis ma muidugi vahin päevast päeva beebiriideid, hälle, kiikusi, imetamispatjasi, rinnahoidjaid, mänguasju, voodikaruselle, tekikesi ja jalutades kujutan ette kui mul on jälle vanker ees.

Oh ja ahh.. aga rase on ka nii vahva ja tore olla, sest no ma tõesti ei jaga teiste muresi. Mul on hea jalutada (ajab ikka võhmale ka, aga see nii väike hind), mul oli iiveldus alguses, aga oksele ei ajanud, polnud lihtsalt söögiisu, laps põtkib, hetkel veel mitte valusalt, kõht kasvab (olgu pole mida selga panna nii, et naba paljas ei oleks, aga mul on ka mehe garderoob), mind ei isuta millegi ma ei tea mille järele.. aga puuvilju sööks küll palju.. lihtsalt piiri pean pidama. Ainuke asi mis mind natuke segab on see emotsioonide pagas. No aru ei saa kas nutan või naeran ja veel vähem saan aru, et mille kuramuse pärast ma seda teen. :D 
Ma loen koguaeg beebi arengu kohta kõhus ja vaatan mida teised kaasrasedad räägivad. Ma jälgin Malluka blogi ja imetlen ta pisikest maailmakodaniku ja ütlematagi on tore lugeda kui armsalt ta oma perest räägib! Teme blogi kaudu tuli mul meelde, et mul vaja ettevalmistusi ikkagi sünnitama minekuks teha ja samas ma tean, et kõik on kord läbi ja beebi ongi minuga. No ja teada saada, et on haavadele imeline pulbersprei mille toime ka aitab.. see on tore, samas meenus mulle see meeletu lekkimise aeg ja õudus on ainult mõelda katkistele rinnanibudele, aga ehk kunagi soetatav padi ja õige võte teevad imet. :) 
No ja siiralt loodan, et see hommikune saia söömine mind liiga paksuks ei aja. Ehk suudan ma need kaks/kolm viilu maha jalutada. Üleüldse on tegelikult see minu suurim hirm, sest Markust kandes läksin ma parajaks vaalaks, seda olen siiani, aga minna veel hullemaks!? Ma ei taha mõeldagi sellele! Ehk ikka olen liikuvam ja tublim ning võtan kokku ja jätan selle jama söömise ära. Hetkel on mul muidugi toidulaual müslit, muna, puuvilju, tomateid, sai, või, väheke lihatooteid (ma lihtsalt ei suuda selle rasedusega liha süüa!), piimatooted (jogurtid, kodujuust, piim, kohupiim). Lemmikud on hetkel mandariinid. :D 
Markust oodates
Markus on kuuneMa kirjutan siin vihikusse, et mida vaja soetada ja millal mul võimalus tekib selleks. Nagu nt see imetamispadi, haavasprei, nibukreemid, beebipesuvahendid, saialilletinktuur, Markusele uue voodi madrats, beebile uus madrats, voodit kaitsvad katted, imetamisrinnahoidjaid, lamamistool beebile, mähkimisalus, voodikarusell.. tahan ka peegelkaamerat, uut vaipa, talvejopet, seda kõhukotti beebile gaaside vastu, tuhkrule uut kiike, endale vaba aja pükse, sidemed haiglasse, ma tahan neid hggies newborn mässusi, no ja siis uuele kodanikule pean ühel hetkel kombekaid ja muid asju soetama hakkama. Ja miks ma seda kohe ei tee? Ma olen sellel paganama kergema töö haiguslehel ja see taha on naeruväärne, sama naeruväärne kui hea töö vahetada raseduse pärast teise töö vastu, et ei peaks koju jääma, aga nüüd ma siis maksan selle raseduse eest oma poole palgaga. Väidetavalt peaks ma õnnelik olema, et kodus saan istuda, aga ma pole see kodukana! Pealegi ma igatsen tööle ja töökaaslaseid! No ja sooja ja vett ja kloori ka. 
Ma tahaks aega sisustada, seega ma vaatan koolitusi ja kursuseid, aga teate mida? Nad küsivad kõige eest raha! Ja meie perele tähendas see, et kuu lõpus tuleb söök sügavkülmast üles sulatada! MKM! Seega.. ma just tegin kogumishoiuse panka ja tellisin ka uue kaardi, et kusagilt kaugemalt targema summa eest head stuffi tellida. Nt nagu ma jälle oma lemmiku blogikirjaniku postitusest lugesin, siis saab hea hinnaga need imetamisrinnahoidjad ja ma ei pea seda arutut 30€ välja käima, et siis see raha piimaga läbi leotada! No ja kasutatud rinnakaid ma ostma ei hakka (vist).. see on natuke kõhe. Samamoodi ma nagu tahaks lapsele kasutatud alusriideid vaadata, aga miks tema peaks kellegi läbi immutatud riideid kanda tahtma? Seega... ehk ma ikka vaatan endale ka mõned kunagi, paraku on mu rinnad nii suured juba ns, et keegi sellistele udaratele neid ei paku. :D Selle koha pealt olen ma küll veidrik vist, aga ma siiralt loodan, et ma imetan need väiksemaks, sest muidu tuleb mul hakata rinnalihast treenima, et need kokku tõmbuks. ;) 
Nt leidsin ma ühe kombe beebile, ma olen sellesse niiiiii armunud, aga see on niiiii paganama üleni notsuroosa! Ja ma tahan minna 3D UHsse.. seega.. mul vaja kusagilt jälle see raha säästa, et sinna minna, sest kui ma mingi hetk otsustan oma kinnismõttele jalaga kanni virutada, et ma võtan selle roosa siiski ära, MA tõesti ei taha avastada, et minu tütar hoopis kellukestega sünnib. Ja kuna ma Makusega Tartus käisin, siis nüüd lähen ma ka jälle sinna. Ma sain ju pojast video ning pildid ja kõik oli summa sees juba. Pealegi arst teadis mida teeb ja oli NII lahke. 
Peale kogemust mille võrra Paides rikkamaks sain (LOE SIIT), siis oskan ma hinnata seda, et minuga tegeletakse nagu raseda, õrna, emotsionaalselt tasakaalutu, Naisega, kelle kõhus on väike maailma ime, mitte koorem tööd ja häda, sest tuleb vererõhku mõõta ja omg! UHd pean ka sellele lollile tegema!


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Armastuskiri

Tasuta nänni ja natuke raha!

Natuke titejuttu. Platsenta emaka eesseinas.