Kas pagulane või ameeriklane?

Nagu ikka meeldib mulle kirjutada ikka asjadest millega ise olen kokku puutunud ja kuna elan Tapal, siis pole see raske. Nimelt sai mu piimavasikal piim otsa ja üle pika aja otsustasin ma minna poodi jalgsi. Juba Grossile lähenedes kuulsin ma vanamutikese halvaks panevat kisa. Esialgu ma kisale tähelepanu ei pööranud, nagu tuim eestlane ikka, aga kui ma võõramaalase naeru kuulsin, siis läksin ma ka sündmust kiikama.
Kusjuures huvitav, aga 10 matsi vahivad pealt suud ammuli, aga midagi keegi ei tee. Ausalt.. minumõistes idiootsuse tipp. Mure oli see, et proua väljendas viga mustanahaliste pagulaste vastu, tublis eesti keeles kuid vene aktsendiga. Irooniline, sõimati pagulasi kes osutusid siiski ameeriklasteks. Minu näo ajas muigele mõte, et need poisid on meid ju selle sama rahvuse eest kaitsmas. Ma seletasin vanadaamile olukorda, ning piinlikust tundes ta vabandas sõdurite ees ja tegi kiiremad sammud. Poisid naersid ja uurisid, et mida proua karjus, et nemad ei saanud midagi aru. Sel kohal ma valetasin, sest tundsin sügavat piinlikust mõtte juures, et tegu on nahatooniga.

Iseenesest ma pole rassist, aga ka mina pagulasi ei seedi. Või õigemini nende uskumusi ja kultuuri, mida nad oma pehmete ajudega kaasa tassivad. Muidugi teevad terrorirünnakud ja vägistamised meid vähemvastuvõtlikeks ja tõrjuvaks, sest mina ka ei taha sedasi lõpetada nagu on osd neiud seda teinud!
Sitt lugu, aga Ameerika poisid on siin ikkagi meie huvides ja üldjuhul on nad inteligentsed ja toredad noormehed!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Armastuskiri

Tasuta nänni ja natuke raha!

Natuke titejuttu. Platsenta emaka eesseinas.