Minu hobi.. ja kuidas mu rõõm sulaga sureb

Igas aastaajas peab olema 1 hobi. Midagi, mis paneb sind aastaaega armastama ja kuna ma kunagi talve ei sallinud, siis nüüd ootan ma lumist talve rohkem kui suve. Miks? Sest ma sõidan lumelauda, ma oman lumelauda ja ma armastan lund ja lauda ning kiirust. Mida krõbedam külm seda parem on lumi ja kui korra sula juba võimust võtab, siis rikub see kõik nõlvad ära.. igal pool on jäised kamarad sees ja ikka ning jälle kriibib see lauda, kriimustused võtavad maha hoogu ja ilma hoota ei õpi sa uusi trikke ning kui midagi õppida ei saa, siis on jube õnnetu olla. Pealegi lauda taastada on suht mõttetu. Kivilihvi alla ja nii see põhi aina õhemaks kulub. Samas on see ka kallim lõbu kui puhastus ja sulatus, pealegi vähem tõhus ka kuna vanad jutid nagu augud asfalditeski peale taastamist mingil hetkel taas järgi annavad ja ikka tee ära rikuvad. Kuid jaa.. kes lauda pole sõitnud, sülitagu hirmule, et kaks jalga ühel laual koos on, see on palju turvalisem ja vahvam kui kaks jalga eraldi liistudel. ;) Ma armastan oma hobi nii väga, et näen lauaga sõitmist unes ka, siis silitan ma kodus aeg-ajalt oma lemmikut ja luban ikka saabastele, et ma ajan nad peagi alla ja me taas liugleme koos mäest alla.
Peagi tahan ma hakata ka reisiblogi pidama ja kui teised käevad soojal maal rannas magamas, siis mina ihkan lumiseid nõlvasi ja mägionne. Oi kuidas mu süda sellest kiiremini põksuma kukub kui ma sellele mõtlen ja valu on rinnus kui meenub, et ühe reisi ma alles tühistasin. Nende reisidega ongi see, et mõte juba lihtsast peesitamisest ei tekita minus mingit soovi lennata paar tundi või magada mõnes võõras voodis. Pigem tahaks ma käia Moldova veinikeldris mis on 120 kilomeetrit pikk. Kui huvitavad on pudelid, mis liigumatult raske tolmukihi all seisavad. Nt tean ma seda, et aeg-ajalt ollakse sunnitud vaid korke vahetama kuna vastasel juhul veinist kõik hea hääbuks. Aga kõige lahedam kõige selle juures on see, et ma ise veini ei joo... no seda enam, et seal alkoholi protsent sees on ja ma kohe ei seedi alkoholi maitset. Kuid ajalugu on sellest hoolimata võimas.. mõelda 120km inimkäega raiutud tunnel, 80m sügavusel.
Aga lumelaud, seda soovitan ma kõigil proovida. Enamus inimesi kelle olen mäele vedanud olen ma ka sõitma pannud. Väga vähesed ütlevad, et see ei sobi talle või veel enam, et talle ei meeldinud. Muidugi sa kukud ja saad haiget, aga tõused targema ja osavamana uuesti püsti. Jessus.. ma tahan lund, külma ja talve!!! Miks selline piin selle sula näol, kas tõesti oodatakse juba kevadet? Vara ju!
Aaaaa ja siis nt see Krista ja selle teise palverännak. Muide, ameerklastel on sellised eneseleidmise rajad tehtud kõrbetesse ja mägismaadele, ning muideks, ka see on midagi, mis minu hinge kaasa tirib. Veel enam kuna mu töökaaslane sellest räägib ja ma olen vaadanud filmi "Waild".


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Armastuskiri

Tasuta nänni ja natuke raha!

Natuke titejuttu. Platsenta emaka eesseinas.