Uus laps


Täitsin oma pikaajalise unistuse, aga pole enam nii veendunud, et kõik need unistatud aastad seda väärt ka olid. Nüüd kui olen sinnamaani jõudnud, et plaan ellu viia ja olen selle ka teostanud, siis tagasilöögid on justkui keev vesi pähe.
Millest täpsemalt jutt? Minu lemmikloomast keda olen aastaid tahtnud, aga polnud kindlat kodu või ei olnud aega, raha, lihtsalt looma saadaval. Nüüd kui kõik justkui enam-vähem olemas, loom ka kodus. Paraku, minu ebaõnneks, on tegemist metslasega. Mida see endast kujutab? No nt lõhki rebitud käsi. Mitte, et ta lampi külge kargaks.. seda vahel ka, aga siis mänguhoos, kuid kui nt täna ta kinni püüdsin, siis rebis ta mu kätt ikka korralikult. Kuid kuna paljud avalikult sellest kusagil ei räägi, ning enamikel ka sellist asja ei juhtu, sest muidu on TUHKUR vägagi inimest hoidev ja armastav koduloom, kuid nagu aretajadki mulle ütlesid, minu viga seisnes selles, et tellisin looma loomapoe kaudu. Nüüd on mul kodus 7 kuune isend kes on sotsialiseerimata. Loom ei ole inimestega harjunud ega oska meiega suhelda. Näed, et ta tahab sinu juurde tulla, aga siis haarab ta varbast või kintsust, mis pole sugugi meeldiv. Ja kuna mul on minu peaaegu kahene poja kodus, siis mõtlen ma küll, et oleks ma seda ette teadnud, siis oleks ma pigem oma unistused maha matnud ja ehk mõne kassi valinud. KUID ma tean ja olen näinud neid kaisumõmmikuid kes sulle sülle ronivad ja su nägu lakuvad. Kes uksele vastu jooksevad ja ootavad, et sa neid sülle võtaks. Seega, oleme ausad, teadlikus tuleb ikkagi neilt kes on asja sees, kui tahad looma.. mina otsi nt eestituhkruinimesed grupist mis asub fb-s. Oleks ma varem selle leidnud, aga lihtsalt tuhkur sisse kribades ei andnud mulle muud tulemust kui välimaised fretkad ja ferretid. Oleks tellinud looma inimeselt kes neid aretab ja kel ka omal lapsed kodus, seega on loom spetsiaalse kokkupuute lastega saanud ja leebe loomuga. Kui kutsikad ikka hammustavad, siis võib sellest välja kasvada, aga mitte juhul kui tegu on juba 7 kuuse loomaga. Ja nad poegivad vaid korra aastas, seega kõik tuleb ikka läbi mõelda ja kaaluda ja kuigi ma tegin enda arvates põhjaliku eeltöö, siis ma kohe mitte teps ei mõista, kuidas ma ei sattunud mõne pettunud uusomaniku peale kel sama mure, sest nüüd saan ma aru, et neid ikka jagub kui võtta võralt inimeselt vms. 
Loodan, et ma kellegi roosat mulli päris maatasa ei lõhkunud ja samas, et inimesed tänu minule teadlikumad nüüd on. Tänan. :)

Kommentaarid

  1. Meie võtsime tuhkru poolteist aastat tagasi ja õnneks oli meie pisike sel hetkel veel vaid paari kuune ja inimeste keskel kasvanud. Alguses ikka uues kohas kartis ja ründas väga ootamatult ja valusalt. Umbes nädalaga oli see juba möödas ja julgesime teda vabalt puudutada, nüüd hammustab vaid mänguhoos ja siis ka pigem näksab väga õrnalt.
    Kahjuks nüüd enam ma ise teda igapäevaselt nunnutada ei saa, kuna kolisin õe juurest ära. Õde saab aga paari kuu pärast esimese lapse ja mingit hirmu neil vist ei ole, et beebile liiga teeks, kuigi lapsega kokkupuudet varem ei ole. Nii sõbralik ja armas tuhkruplika on :)

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

Armastuskiri

Tasuta nänni ja natuke raha!

Natuke titejuttu. Platsenta emaka eesseinas.