Siiamaani inimesed arvavad, et kui on enda laps, siis teen mis tahan


Juba esimene vastunäidustus on see, et laps ei ole ese mille oled ostnud, saanud või hankinud. Laps on keegi kellel on tunded ja kes arvab samuti midagi kõigest mida me teeme. Seni kuni me ei tea, et mida nad arvavad või mõtlevad ei tohiks me paljusi asju nende eest otsustada.. nagu nt usk, avalik elu või muu asi mis ikkagi tulevikus rolli mängib. Las laps otsustab ühel hetkel ise kas ta tahab olla avalikus elus või uskuda sama mida vanemad. 
See lause käib ilusti mulle paraja laksuna vastu kukalt, sest olen ju siin oma elu avalikuks teinud, paraku ka lapse oma. Seega püüan ma seda osa parandada ja mitte kirjutada temast detaile mida pole vaja avalikkusel teada. Pole küll midagi mis saaks teda halba valgusesse seada, aga on muid asju mis tulevikus rolli võivad mängida. Seega jääb see tema otsustada kui palju ma temast tulevikus räägin või ei räägi.
Teine asi on see, et kuigi mina midagi üleloomulikku ei usu, siis ei keela ma seda oma lapsel teha, sest mina nii veendunud olen, et see on paras pläma. Kui ta tahab hakata mõne misiganes asja liikmeks, siis jumala eest, mina ei hakka talle seletama, et loogikaga kõik nii ebatõenäoline on. Tee on tema valida ja kui ta arvab, et on siis õnnelikum.. palun väga,


Aga mu eelmised postitused, et paljas laps netis või rannas kus võib kuidagi kellegi teel netti jõuda, siis ma arvan, et see on juba see punases kirjas ja hüüumärkidega teema ning võib vägagi kahjustada tema elu kui ta koolilaps on.. vb ka tulevikus mõni "äge" töökaaslane otsutab autöötaja seinale panna nt just selle paljatillipildi. Kes võtab naljana, et nii armas olid väiksena kes aga avalikult kommenteerib sinu kehaosi. 
Ja no see tissimammade värk kes suure hurraaga maailmale püüavad selgeks teha, et see on loomulik tegevus ning seavad oma tissiotsas viibiva lapsega pildi avalikku meediasse. Teretulemast lollide maale.. ka see on ju tulevikku mõjutav tegevus! Kes tahab näha pilti kus ta aplalt rinda imeb? Kes tahab näha kuidas ta tissi lutsib nagu vasikas kui on ise juba 8 aastane? No vabandust!
Kui on sinu laps, siis see ei tähenda, et sina tead mis on talle parim, sest kuidas sa tead, et tema ei ole see avaliku tissitamise vastane või ei andesta, et samas rannas viibija oma lastest pilti tehes ka sinu palja intiimpiirkonnaga sinna pildile jättis ja oi.. tuli välja, et ta tegi mõnda ajakirja päikesekreemi lastest pilte. Küll on udune laik peal, aga mõte jääb ju samaks.

Kommentaarid

 1. Ma olin kõigega nõus kuni jõudsin sõnani "tissimammad". Peale seda tekkis tõrge ja ei suutnud ega tahtnud enam edasi lugeda. Puhtalt mu isiklik arvamus, aga mul ajavad karvad turri emad, kes teiste emade osas halvustava kõlaga sõnu kasutavad. Miks ei oleks sobinud imetavad emad?

  Igasugused tibuemmed, tissimammad, ökoemmed jms on nii nõmedad ja halva maiguga sõnad, et ma isegi ei oska aru saada miks mõni teine ema peaks neid kasutama ja teisi emasid sildistama.

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Ma ka ise mõtlesin sellele sõnale kui kirjutasin, aga kuna minujaoks on halvustavad sõnad need mis konkreetselt halvustavad ja ökoemme on minumõistes väga armas nimetus emale kes näeb vaeva sellega, et laps saaks tervislikku toitu. Samamoodi nagu ma ise arvan, et olen kanaema ei tunneks ma ka ennast solvatuna kui seda kasutataks minule mõeldud lauses. Kohe ju tekib pilt silme ette kuidas multikates kanaema oma kutsega tibud oma sappa seab ja siis rind uhkelt ees patseerima läheb.
   Halvamaiguline sõna minu jaoks on rongaema. Otseses tõlkes otseselt halvustav.
   Tundsin vajadust põhjendada, et ei mõelnud halvaga. Ise olin ka 4 kuud tissimamma ja tunnistan uhkusega... küll olin varjatud tissimamma, aga tissitasin last ikka ja mamma olen ma siiamaani. :P

   Kustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

Armastuskiri

Tasuta nänni ja natuke raha!

Natuke titejuttu. Platsenta emaka eesseinas.