Mida ma näen, mida tunnen, kui vaatan oma lapse silmadesse

Lapse silmadest saab ema kõik välja lugeda, mis ei tähenda, et ta sõnu kasutama ei peaks, sest nii ei hakka ta rääkima, kuid iga ema teab mida ja mis mingi pilk tähendab. Mis tunne, aga teatud pilkudega tekib, see on juba iseasi.

Peale selle, et mu lapsel on minu jaoks kõige kaunimad ja sügavamad silmad on need nii tähendusrikkad ja maagilised. Kuid lapse silmad peavadki ju paeluvad olema, sest nutu ja kaka vahepeal peab olema miski mis vanemaid lummab. Nt pilk.
Markuse puhul saan ma kohe sotti kui ta on haige, kui ta tuju on halb. Ma näen kui ta on õnnelik, põnevil, uudishimulik, vihane, käki keeramise tujus. Selleks pole sõnu vaja.. selleks on vaja ainult Markuse silmi. Ma näen rõõmu kui ma ütlen, et issi auto sõitis hoovi, kurbust kui hommikul küsimusele, et kus iss on vastan, et tööl. Ma näen kui ta hakkab väsima ja mitte selle põhjal, et ta silmi hõõrub vaid need on nagu uneaja kellad mille järgi tean, millal on õige hetk ta voodisse viia. Jumaldan seda pilku mis hommikuti mind ainiti vaatab enne kui süü piima küsib. Ja maailma armsaim pilk on see kui me tagaajamist mängime ja ta ümber pöörab ja vaatab, et nüüd olengi vist käes!
Minu lapse silmades on nagu ookean, koos korallrahu ja helendavate kaladega. Kui ta on kurb, siis langeb silmist kosk valla ja sa tunned, et sinu süda läheb ribadeks. Mulle meeldib see ookeani pinnal virvendav päikese sära kui ta naerab ja udu mis tekib veepinnale kui uni hakkab võimust võtma. Ühel hetkel matab aga öö ookeani lagude taha oma pimedusse, et anda energia päikesega tõusta ja taas särada. Ma olen emme kes oma last jumaldab ja armastab maailma lõppu ja ringiga tagasi. 
Mul on fantastiline laps ja kui ma veel oma mehest peaks rääkima, siis ma ei suudaks vist kirja panna, sest süda hakkaks nagu metsikute hobuste kapjade plaginal pekslema.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Armastuskiri

Tasuta nänni ja natuke raha!

Natuke titejuttu. Platsenta emaka eesseinas.