Kas sinu mees/naine usaldab ning armastab sind?

Vahel me ei märka seda kuidas keegi meist kaugeneb või seda kui keegi kogu hinna eest püüab hoopis läheneda. Me ei tunnista endale teiste armastuse suurust ega sõnade sügavust. Ikka ja jälle vaatame me kõigele ülevalt alla või lihtsalt läbi oma silmade ja nii jäävadki kõik olulised märgid nägemata. Kui keegi ütleb, et me oleme ilusad, siis meie mõtleme kohe punnis kõhule mida hommikul peeglist vahtisime või kukekannustele mis kuidagi kingadesse ei sobi. Kui keegi kiidab meid, siis meenub viimane laitus või riid ja jälle lendab hea sõna üle õla halbadega ühte patta.
Nii me ei märkagi seda kas meid hinnatakse, vajatakse ja usaldatakse, kas me oleme armastatud või vihatud. Ikka ja jälle vaatab see õel mina kõik kriitiliselt üle ja lahterdab kõik kergekäeliselt suvaliste sõnade ja tegudega ühte tulpa ning jälle me tunneme, et oleme väärtusetud ja meid ei hinnata.. aga blokeering on ju tegelikult meie endi pool.

Ma küll pole kunagi kahelnud, et minu mees mind usaldab, aga olen kuulnud kuidas kõik teised kahtlevad või ebausaldavad ise. Mille jaoks? Kui inimene on valinud variandi olla sinu kõrval nii heas kui halvas, siis miks me püüame näha selles ainult seda, et teine püüab ainult heas meiega olla või sunnib end meie eludes vägisi läbi halva minema. Kuidas mina märkan, et minu mees mind usaldab? Lihtne.. ta ei küsi kuhu ma lähen või kauaks ma lähen, vaid kui tulen, et kellega olin ja mis ma tegin. Kui mulle keegi helistab, siis ei uuri ta, et kes oli vaid tegeleb omade asjadega edasi ja oma südame rahuks ma ikka ütlen, et helistas see või too ja tahtis seda ja toda. Või kui ma käin tööl ja tulen hiljem, siis küsib ta, et mis juhtus, kas miski oli valesti ja kui ma vastata ei jõua, siis pole sest ka häda midagi.
Suurim usaldus on see, et minu mees usaldab oma kalleimad asjad ja inimesed minu kätesse. Nt laps.. ja ei ta ei ole üks neist meestest kelle arvates on laste kasvatamine naiste töö. Ta armastab oma poega üle kõige siin ilmas ja see, et mina olen päevast päeva lapsega ongi ju tegelikult usalduse märk. Samuti usaldada mind autorooli kui autos on tema ema, laps ja täditütar, siis kas see ei ole mitte juba usaldus? Ka see, et kui ta uue auto ostis, siis võisin sellega koju sõita Mina ja tee oli meil kõigest 200km pikk. Mina võtsin vastu kõik tehnika ja muu materiaalse väärtusega kraami meie koju.
Ja miks te naised seda solvanguna võtate kui mees ütleb, et ta ema teeb maailma parimat sööki? Kas te olete söönud oma ämma toitu? On see halb? Kas te ise oskaks seda teha? Ma saan aru, et see käib au pihta siis kui te ise olete kokk või kondiiter vms.. aga kas siis see, et ta valetab ja kiidab, et te olete maailma parim toiduvalmistaja, on parem? Mina võin küll käsi südamel ja valju häälega tunnistada, et minu ämma tehtud toidud ei vii mitte ainult minu mehe keelt alla vaid ka minu ja ülejäänud suguvõsa kes neid saanud on.

Meie loomuses on püüda igast lausest välja filtreerida pilget või solvangut, halvustust, aga see ei ole nii. Kui mees ütleb, et tema ema või isa tegi hoopis nii, siis ta ei mõtle, et sa oled rumal ja loll vaid ta lihtsalt ütleb, sest oli nii harjunud.
Ja nüüd mõelge selle jutu peale, vaadake peeglisse ja küsige, et kui me oleme nii kiuslikud ja ridade vahelt otsijad olnud, siis kas suurim kompliment meile pole mitte see, et meie partner on sellest jaburusest hoolimata meie kõrval ja hoiab meie käest kui me seda vajame?

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Armastuskiri

Tasuta nänni ja natuke raha!

Natuke titejuttu. Platsenta emaka eesseinas.