Markuse uneajad

Täna küsiti minult poja une kohta. Need kes ei tea siis märkus on pooleteise aastane väike mudilane kellel oli alguses unega raske. Gaasivalud kestsid meil neli kuud ja umbes 18h ööpäevas (märkisin valusad ajad üles), seega nuttis ta mul terve päeva ja poole ööst, ilma, et miski leevendanud oleks ja masseerimine tundus justkui piinamine (mis ei tähenda, et ma teda sellest sööstnud oleks).
Kui gaasid läbi, siis sõi ta mul põhilise toidust (piima) öösiti, mis omakorda tähendab, et ta ärkas mul vähemalt 5x suure nutuga. Päeval magas ta ka vähe ja nii me tiksusime kuni aastani. Asja parandas toitumisspetsialisti juures käik (Markus ei söönud tahket toitu üldse ja oli kõvasti alakaaluline). Magama terveks ööks sain ma ta pm kohe kui olin piimapudeli nurka visanud ja nii läks juba teine öö kaunist und magades. Hommikul ei suutnud ise ka uskuda seda imet, et magada olen saanud. :D Polnud ju kunagi varem tema kõrvalt sellist ime juhtunud.

Kui kunagi olin nukker, et laps magas katkendlikult ja ärkas tihti, siis ikka annab ka nüüd joriseda. Ma tahan kauem magada! Tegelikult võiks lapsega koos tuttu minna ja olekski pikk uni, aga nojah.. vinguda on vaja ja kõik ei saa ideaalne olla ju. Igal juhul on mul väga tubli laps kes pole pärast seda minu und seganud ja ma saan oma energiavarud kenasti täis laetud. Samuti sööb ta nüüd korralikult ja kuulab kenasti sõna (enamjaolt). Võin vabalt rinna ette lükata ja uhkelt öelda, et ma olen tubli ema kellel on suurepärane poeg! Nii ongi. :)
Praegu näeb meie unekava välja selline, et kell 21 ööunne, 8 on ärkamine vahel hiljem. Lõunauni algab 12/13 ajal ja lõppeb alati 16:00. Rohkem me ei maga ja igalpool püüame samast ajakavast ka kinni pidada. Nii on endal lihtsam arvestada mida päevaga peale hakata ja millal laps väsib. Uni on sügav ja ilma pausideta, harva juhtub kui ta öösel üles ärkab, aga siis ka uinub ise ja ma ei pea keset ööd sahmerdama hakkama. Tundub, et lapsele sobib, minule so
bib ammugi siis.

Mind saab jälgida ka siit

Kommentaarid

  1. Saatsin teile Facebooki kirja. Ilmselt läks kausta "Other". Kuna ma ise tavaliselt kunagi ei märka neid teateid, mis sinna "Other" kausta potsatavad, juhin igaks juhuks siin Teie tähelepanu sellele ning loodan, et siiski märkate mu saadetud kirja :)

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

Armastuskiri

Tasuta nänni ja natuke raha!

Natuke titejuttu. Platsenta emaka eesseinas.