Minu karmilt nõme iseloom

See on eriliselt raske teema, sest kirjalikult tunnistada milline ma olen tähendab iseendale tunnistamist ja see ei meeldi mulle. Ma ei tea kas see mittemeeldimine tuleneb soovist, et ma selline ei oleks või hirmust, et siis pole mul ju endast midagi avastada enam.
No esimene minu osas vastuoluline asi see blogitamine siin. Ma ei kannata kriitikat just kõige paremini, aga kriitika ju on avalikkuses olemisest 70%. Jama lugu, seega pean pea kotti pistma ja nii ongi, kannata ära kui tahad avalikku päevikut pidada. No ja minu kindel arvamus, et lapsele jääb privaatsus.. no halloo, ma ju jagan teda siin? Seega jälle peaga vastu seina.
Nüüd jälgin ma kaalu, aga oh neid tagasilööke. Kuid siin ma ikkagi püüan päitseid peas hoida, sest kaal on liigne ja sellest tuleb lahti saada. Mulle meeldib ringi reisida ja suvel on reiside vahel rannad ja kui ma olen paks (ka oli raske endale tunnistada), siis ei ole ma rannas enesekindel ja kui ma ei ole enesekindel, siis puudub rõõm ning ma olen tujurikkuja. See siis inspireerib kaalulangetuses. Libastun mis ma libastun, aga ikka ajan püsti ja trügin edasi.
Muidugi olen ma selline karmikoeline. Nt lapse osas on mul kindlad asjad mida ma ei muuda. Muudan vaid siis kui tõesti suudab keegi nii palju fakte tuua, et ma muudaks. Pole eriline allaandja ja kaotada mulle ei meeldi. Mulle ei meeldi ka see kui ma kiiresti aru ei saa. Nt kui keegi mulle seletab ja ta juba teist ringi hakkab seletama, siis olen ma juba enda peale tige, et kohe aru ei saanud, see aga raskendab minu info vastuvõttu ja oh... Ärritun ma üleüldse kiiresti ja sama kiiresti kui tõusis tikust leek kustub see kui vette lastud süsi. See on muidugi minu arvates hea omadus- nimelt paiskan ma kohe kõik välja ja tagantjärgi ei kiru, jahtun maha, kaalutlen kas oli minu leegitsemine õigustatud või olen ma vabanduse võlgu. Seega enamjaolt inimesed teavad mida ma neist arvan ja halvasti arvan ma väga vähestest ja alati otsin ma tasakaaluks häid jooni ning need ma ka leian. Seega pole olemas halbu inimesi minu mõistes vaid mõned halvad teod millega iga hea inimene mõnikord hakkama saab. Otsin vahel ka liiga palju vabandusi neile kes õigesti ei tee ja see on minu ämber, kuid kuna ma ise ka seda tean, et ma ikka püüan kõike heledates toonides näha, siis oskan ma inimestega distantsi hoida. See on siis nii, et oleme sõbrad, aga siin on sinu piir- võta või jäta.
Ma pole eriline pugeja (oleks vahel vaja), aga ei osanud ma seda koolis õpetajate puhul ei püüa ka siin täiskasvanu elus. Olen ju see kes ma olen ja kõige olulisem on teada, kes oled ning mitte kõrvale kalduda. Ma tean osaliselt mida ma tahan ja kuhu ma pürgin. Mul on enesele seatud eesmärgid, justkui teetähised, et mitte eksida. Kui sa kaotad iseenda, siis on see justkui kuristikku kukkumine ja sealt pead sa jälle iseennast usaldades välja saama.
Minu karmi kihi all on aga väga pehme hing. Nt olen ma koguhingeline loomaarmastaja. Ma nutan salaja iga väikelooma surma puhul ja leinan igat oma kodulooma. Kui keegi nutab, siis tikuvad pisarad ka minu silma, kui laps saab haiget, siis tunnen ma samuti valu. Ma püüan alati abiks olla ja kui ma seda pakun, siis tõesti kogu hingest. Kui ma hoolin, siis hoolin ma südamega. Vähe on neid kellele ma oma käe ulatan, aga kui ulatan, siis on see võti, iseasi kas seda kasutada osatakse. Samas parem on kui ei oska, sest kui võtit keerata, siis võin ma nagu hirmunud jänes jooksu pista, sest pääs minu hingesoppidesse ja südamesse käivitab häirekellad.
Kõige haavatavam olen ma seistes oma mehe ees. Pildina seisab ta minu ees hoides käes minu põksuvat südant ja väikene pigistus surub mu põlvili. Ma ei tea kui hästi tema seda teab, aga kui ei tea, siis olen ma küll ohus. Samuti olen ma lapse osas haavatav, ta on minu väike ihu ja veri, valu ja vaev. Nii ma olen nagu oma pere kätes.. pealt vaadates tugev naine, katte taga nagu õhuke jää.. kui katki lähen ja sulan, siis läinud ma olengi.
Ja noh.. ma kardan sitikaid, mutukaid, putukaid ja kõiki lülijalgseid.. mida suuremad jalad seda hirmsamad nad mulle näivad. AGA, ma pean mesilasi ja jumaldan neid. Ma jälgin suvel nende tööd ja toimetusi ja kuigi olen ikka nõelata ka saanud on nad ikka mulle armsad. Jumaldan mett ja kalliks pean summe, nii on. Paraku tegi keegi sel talvel puhta töö ja minu summipere pisteti nahka. Mäletan kuidas ma kuulama läksin nende tööd, mees ütles, et ei tule mingit heli.. nii ma siis otsisin oksa ja lükkasin lennuavast sisse ja tundsin kohe, et nad on maas. Tõmbasin lennuavast välja nad ja nii need pisarad tulid. Avasime taru ja tühjus, kärjed täis mett, töö oli imeilus, aga meie triibulised lapsed olid hävitatud.
 Ma pole ka tavaline naine. Nt meeldib mulle autoga sõita, jumaldan jääradasi ja kui vaid kusagil saab, siis kiirus on teine sõber. Mulle meeldib adrenaliin ja tavaline muki-laki ei ole minu teema. Kui valida peo või matka vahel, siis pole küsimustki, et tõmban matkasaapad jalga ja otsin välja telgi ja magamiskotid. See ei tähenda, et mul on poisipea ja ma kannan lohvakaid riideid, käitun mehelikult või pillun roppusi, mkm, ma armastan kontsasi, kleite ja ilu. Vb on minu stiil karmim, aga ikkagi naiselik. Kuid ma ei ütle ei ka sellele kui saan mehe T-särgi selga tõmmata, lühkad või vabakad jalga ning sedasi terve päeva veeta. Ma ei söö küll ainult kapsast, kuid piiran oma isusid. Kui mees kapoti alla ronib, siis olen ma tema kõrval, kui metsa minek, siis olen sabas. Mulle meeldib traktoriga sõita ja kui vaja talupidamises loomadega tegeleda, siis olen ma kiirelt käsi. Kuid kui välja minek.. suuremasse linna, siis ei arvaks keegi, et minus peitub siklineiu ja talupidaja.

Seega ongi raske minust aru saada ja kõikidel teemadel oskan ma enamjaolt kaasa rääkida. Muuseas oli koolis minu lemmik tund ajalugu. :) Vat sedasi.. polegi nii kindel, et ma nüüd ise ka aru sain, mis ma täpselt olen. Paljud ei uskunud (kaasaarvatud ma ise), et minust niipea ema saab ja et ma just nimelt selline ema olen.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Armastuskiri

Tasuta nänni ja natuke raha!

Natuke titejuttu. Platsenta emaka eesseinas.