Maailma vahvaim aeg on aeg kui oled ema

Ma kurjustan tihti kui ta pahandust teeb ja seda tuleb hetkel tihti ette, siis tekib paha ema tunne, aga samas olen ma nii õnnelik tema üle. Minu pisike poja muudkui kasvab. Uskumatu, et alles aasta tagasi vaevlesime gaasivaludes ja ma arvasin, et emaks olemine on põrgu. Katkised rinnanibud ja unetud ööd, aga kui ma teda hetkel vaatan, siis teeksin kõik taas 100x läbi.

Kui ma lapsega kahekesi olen, siis on ta parim seltsiline ja kuigi ma ei viitsi alati tema järgi joosta ja temaga koos mänginud, siis sellest hoolimata on temaga koos veedetud hetked kulla hinnaga. Kui ta mulle midagi näitama tõttab või niisama kallistab möödaminnes, siis hakkab minu süda nii kiirelt põksuma, justkui lind kes tahab vabaks saada. Minu süda on selle väikse armsa poisi sees ja tuksub tema südamega ühes rütmis. Kui tema nutab, nutan mina ka ja kui tema naerab, siis naeran ka mina. Minu ihu ja hing kuuluvad talle ja iga liigutus on läbi mõeldud. Sellina organiseeritus on minule aga uus ja hirmutav, kuid see on väike ohver selle kõrval, et saan olla ema. Nautida piiritut armastust ja näha, et mina olen nüüd kellelegi müür millele toetuda, valgus millest küllastuda ja õhk mida hingata. Iga minu liigutus on temale eeskujuks ja ma tahan olla seda nii võimalikult heas võtmes kui vähegi olla saab. Kui kunagi midagi tuksis on, siis saan ma süüdistavalt vaid endale otsa vaadata ja see on kõige raskem karistus, et kellegi elu ära rikud.
Seega ma soovin olla hea ja eeskujulik emme, samas mitte lämmatav ja pealetükkiv. Siiani olen ma lapse arenguga rahul ja tema iseseisvus ja enese alalhoiuinstinkt teevad mind uhkeks. Loogiliselt võttes ongi beebide areng mingi etapini sarnane, aga kuna mul on nii paljudega võrrelda, siis eks see, et iga ema laps on maailma kõige tublim, osavam ja targem, ilusam ja armsam peab paika. Seda ei saa ühelegi emale ette heita ja nii peabki olema, sest ema on ainuke inimene maailmas, kes peab alati oma lapsesse uskuma ja toetama. Isegi kui alati nõus ei ole, siis on ikkagi ema see kelle poole sa vaatad oodates sealt tuge ja heakskiitu, sest ema on ju see inimene, kes su suurte valudega siia ilma tõi, sinu haavale puhus ja hammaste tuleku valu leevendas, tema oli see kes ulatas käe kui sa kukkusid ega lasknud alla anda. Nii tegin ka mina, kordagi käega löömata, et ta ei saa hakkama või ootame veel. Ma olen aastaga nii palju õppinud, et seda ei kujuta ükski mitte ema ette. Kuid pikk teekond on mul ees, täis nii päikest kui vihma, naeru ja nuttu.
Muidugi on mul hirm esimese rattasõidu ees, puu ees mille otsa ta onni kavatseb ehitada ja auto ees millega kunagi sõitma hakkab, aga see on tavaline ja paratamatu ning ma pean võtma oma emasüdame kokku ja lihtsalt toetama teda siis kui ta seda vajab. Siiani olen suutnud ma ennast tagasi hoida, lasta tal tegutseda ja õppida, proovinud sõnadega mõistetavaks teha mis on valus ja kuidas ai-ai saab ja siiani on ta tubli kuulaja olnud. Ahjus ja pliidist kõnnib ta mööda korrutades ai-ai ja kuuma kohvitassi katsub vahel harva näpuotsaga- muidugi ei kaota ma valvsust ja ei arva, et ta nüüd kunagi endale kuuma vett kaela ei tõmba või sõrmi ahju ei pista, aga uhke olen ma ikkagi. Ma luban tal ronida ja madalatelt kohtadelt olen ka hinge kinni hoides last tal kukkuda. Oma ämber on ju kokkuvõttes see, mis õpetab ja kui sa sinna kunagi astuda ei saa, siis õpid sa liiga hilja. Kui liiga lähedal juhtun olema, siis kandub kohe tema usaldus mulle üle ja laseb end vabalt mulle kaela langeda. Aga samas on hea näha sellist usaldust, kuigi pean seda temast välja koolitama, pole see suvalt laskumine sugugi nii turvaline kui olen alles teises toa otsas.
Minu süda pisikese inimese sees.. kunagi tundus luulena, nüüd tõena. Minu armastus tema vastu on piiritu ja mõõtmatu. Tekib kohe hirm, et kui veel ühe saan, siis lähen armastusest lolliks. Praegu jagan ma armastust oma mehe ja lapsega, saades vastu nii palju. Oh, minu süda rõkkab rõõmust, minu hing laulab õnnest ja ma tunnen, et kodu on mul alati seal kus on minu kaks kõige kallimat inimest!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Armastuskiri

Tasuta nänni ja natuke raha!

Natuke titejuttu. Platsenta emaka eesseinas.