Kuidas ma lapse lutipudelist võõrutasin ja sööma suutsin panna.

See teema on justkui täiendus minu eelnenud teemale kus rääkisin toitumisspetsialistist. Kui ma poleks sinna läinud, poleks julgust saanud, siis poleks vb laps siiamaani lutivaba. Tavalist lutti ta ikka imeb vahel nädalas. Enamjaolt enne magama jäämist mõni minut.
Esimest korda toitumisnõustaja juures lapsega käies soovitati lutipudelist võõrutada öösel, ehk siis, et ta ei tarbiks piima öösiti ja oleks hommikuti näljasem. Seega tuli soovituste kohaselt vee peale öösel minna, nii pidavat laps loobuma nädalaga kindlasti. No jah.. minul imes öösel seda vett 5x ja 3 nädalat kuni järgmise visiidini. Kuigi ma ette aimasin mida mul teha kästakse ei söendanud ma varem alustada. Tegelikult ma kartsin ja olin tüdimuseni väsinud. Kuid jah.. järgmisel korral tuli tõmmata kriips ja sealt oli pudeliga kõik, võisin öösel klaasist vett anda, et ta ei viitsiks mul ärgata, aga ei hakanud mina lödistama keset ööd ja teda sellega ärritama. Kui on kõik, siis on kõik ja ennustati taas piinarikast nädalat. Esimene öö niferdas, teine öö oli veidi veel niferdamist, aga kolmas me magasime. USKUMATU, mina arvasin, et nutame koos ja lohutame üksteist, aga minu ülitubli laps ei hakanudki vaeva nägema, sest laisk emme oli alati lutipudeli suhu pistnud enne jonni, nüüd oli lutt, aga ei tahtnud sedagi!!!! Muidugi on sellest möödas juba kuid, aga ikkagi olen ma rahul ja naudin öösel magamist. Ja nagu näha, siis poja ka, sest olgem ausad.. ka tema uni on pudeliimemisega rikutud.
Kuid seda suutsin ma küll puhtalt enesearmastusest, sest uni on kallis ja ma ei jaksanud enam öösel muudkui ringi traalida. Nüüd me magame ja oh.. enamus muresid on murtud, energiat on rohkem, laps on rõõmsam, isu on parem ja me saame omavahel ka paremini läbi. Kui emmel on suu kõrvuni on lapsel samuti.
Ega mul muud polegi kirjutada sel teemal, loodan, et kellelegi on see abiks, sest minul oli see vajalik just seepärast, et laps lihtsalt nälgis, söök oli ebaoluline ja mittevajalik. Piisas piimast ja muud asjad suust sisse ei läinud ja kui läks, siis tuli ka välja. Seega oli see lahendus ka söömisprobleemidele, ka madalale kaalule. Minul polnud poja küll jõuetu või uimane vähese toidu tõttu kuid lihtsalt kaalu polnud, sest ta kulutas rohkem kui sisse sõi.
Nüüd oleme me kosunud, magame terve öö ja päeval sööme hästi. Me joome lödistamata klaasist, autosõitudeks on meil küll nokatassid, aga see selleks. Raske on ju anda klaasist juua kui istud CYBEX Junos. Seega suur padi on ees ja see välistab avatud topsid. Aga see juba teine teema. :)
 
 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Armastuskiri

Tasuta nänni ja natuke raha!

Natuke titejuttu. Platsenta emaka eesseinas.