Kuidas nii saab? Oled juba ette emana läbi kukkunud!

Õnneks omadelt ma väga ei kuule igasuguseid kritiseerivaid kommentaare, aga siiski teistelt kuulen. Juba rasedana uuris sõbranna, et kuidas sa saad last oodata kui pole veel päris oma pinda? Teine tuttav suskas ka, et ilma kõrghariduseta saab sinust lihtsalt lapsega ema mehe kukil.
Oh seda Kristelit küll, hakkas kaalu jälgima! No kuidas saab ema kaalu jälgida? Millal ta siis ema on? Ja kas keha on sulle olulisem kui laps? Dieet on kulukas, kust sa võtad oma raha? UH! No, esiteks ma ei pea dieeti vaid jälgin kaalu fitlapi järgi. Seega söön ma korralikult, aga teatud toite. Mulle ei ole kõik hea keelatud. Nt sõin ma just mõnda aega tagasi riisi kanafilee, puuvilja, tomati ja tšillikastmega ning see maitses nii hästi, et tagasigi mõeldes hakkab suu vett jooksma, samas on mu kõht mõnusalt täis ja tunne on hea. JA ma ei maksa üüratuid summasi, kanafilee valisin ma ise.
Nüüd käisin ma hiljuti esimest korda lapse kõrvalt lauda sõitmas ja oh seda häda. Mõni tore pidi kohe helistama, et kuule, ma nägin sind mäel, kas laps juba maha jäetud?!  Ei, ei ole, mu üle aasta laps suudab vanaema ja vanaisaga mõnusalt aega nautida ilma, et meid taga nutaks. Ei nutagi taga? Ju siis pole mida taga igatseda. No halloo??? Kes sa üleüldse oled ja kust sa mu numbri said? Peaks vist vahetama sest mul on aastaid sama nr olnud.
No pahana pihta, mis teiste asi on? Ma olen oma eluga rahul ja naudin lapse kasvatamist. Kui sulle ei meeldi, et ma koduste seinte vahelt vahepeal õhku käin hingamas (JAH, ilma lapseta!), siis oled sa ilmselgelt ise kehv inimene minu jaoks ja arvatavasti ka minu mõistes mitte sõber, et sinu arvamus lendab koos si*apaberiga wc potti ja veega alla!
Ma annan endast nii palju kui suudan, aga ma ei unusta ennast ära, samuti nagu ei jäta ma hooleta oma last ja meest. Tegelikult oligi mul soov kõik kritiseerijad sinnasamusesse saata ja minna oma päeva nautima.

Usun, et iga ema on enda kohta kuulnud nii head kui halba, aga tegelik tõde peitub sinu lapse silmades. Kui sa vaatad oma lapse allikast selgematesse silmadesse ja näed seal armastust, kas siis on põhjust ennast halva emana tunda? Kui väiksed käed sinu kaela haardesse haaravad, siis pole see kindlasti märk sinu põrumisest. See kui palju sa pakkuda suudad ei oma tähtsust kui sa näed, et see mida teeb teeb sinu pere õnnelikuks. Õnn ei peitu rahakoti sisus, luksusautodes ja suurtes majades vaid suurtes ja väikestes südametes. Selles kui õnnelik sa oled andes ja saades ning kui palju sa suudad väikestes asjades head näha ja kui hästi sa ära tunned rõõmu. Mina olen õnnelik ja ükski sõna, lause ei suuda seda lõhkuda! Olen oma väikemehe emme ja oma mehe õnnelik naine ja mida on teistel seal ära rikkuda?! Mitte midagi! Las arvavad inimesed mida soovivad.. see ei tee sind õnnelikumaks ega õnnetumaks. Mitte siis kui sa seda ise ei taha.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Armastuskiri

Tasuta nänni ja natuke raha!

Natuke titejuttu. Platsenta emaka eesseinas.